Обласний центр дитячої творчості у неділю відновить роботу

Перегляди: 1308

У неділю, 15 грудня, обласний центр дитячої та юнацької творчості відновить роботу в Кропивницькому.

Як повідомила кореспонденту CBN директорка закладу Анна Суркова, ремонт завершили, державна будівельно-архітектурна інспекція погодила експлуатацію будівлі.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«У неділю ми вже заїжджаємо і активно починаємо готувати зали до новорічних свят. Хочеться, щоб діти, повертаючись у рідні стіни, відчули святковий настрій», - розповіла Анна Суркова.

Нагадаємо, заклад закрили через тріщину, яка з'явилася у плиті перекриття. Через це волога потрапляла в приміщення.

«Найстрашніше, що це поперечна плита. Якщо б, гіпотетично, вона луснула, будівля склалася б, як доміно, оскільки підряд лежать 12 таких плит. Реконструкцію зробили наступним чином: зверху з опорою на несучі стіни поклали металеву балку, а низку плит приварили. Сама тріщина була близько трьох міліметрів. Її стягнули, одягли знизу скоби. Тобто скріпили з усіх боків, - розповіла директор. - Причина затікання усунена. Сподіваємось, все буде благополучно».

В обласному центрі дитячої та юнацької творчості зараз займаються більше трьох тисяч хлопців та дівчат віком від чотирьох до 21 року. Працюють 200 гуртків, які входять у 24 творчі об’єднання.

Нагадаємо, депутати облради погодили виділення 340 тисяч гривень на ремонт обласного центру дитячої та юнацької творчості.