У Кропивницькому водії автобусів та комунальники скаржаться на автівки, припарковані на узбіччях

Перегляди: 1831

Водії кропивницьких автобусів та комунальники скаржаться на автівки, що паркують на узбіччях доріг, передає кореспондент CBN.

За словами водія автобуса №188 Петра Жученка, припарковані машини на узбіччях ускладнюють проїзд комунального транспорту. Автобуси не можуть нормально рухатися за маршрутом. Комунальний транспорт потрапляє у затори і вибивається з графіку.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Я навіть не можу під’їхати на зупинку. Виходить, мені треба випускати людей з автобуса посеред дороги? Автобус стоїть, бо не може під’їхати до зупинки, поки всі не роз’їдуться, а позаду вже збирається колона машин», – розповідає Петро Жученко.

У Кропивницькому, за словами водіїв, є шість проблемних для проїзду ділянок. На припарковані вдовж вулиць авто нарікає і начальник комунального підприємства «Універсал 2005» Віктор Панішко. Він каже, машини заважають і роботі снігоприбиральної техніки.

«Машини потрібно прибирати з узбіч для того, щоб ми краще чистили дороги, щоб ми їх чистили до самого бардюрного каменю. Коли машина стоїть на узбіччі, техніка об’їжджає їх і залишає за собою сніг, який потім змерзається і його важко прибрати», - каже Віктор Панішко і додає, що вихід із ситуації один - водії мають самі зрозуміти, що не можна паркувати авто на узбіччях.

«Деякі водії не розуміють мабуть, що ми розчищаємо шляхи для них же, щоб їм було зручніше їздити», – каже він.

Власники машин зазначають: паркуються вдовж вулиць, бо більше ніде. Кропивничанин Олександр Чудний каже, те, що він поставив машину на узбіччі –не порушення, адже він припаркувався за правилами.

«Тут знака заборони паркування немає. Я відповідно до правил дорожнього руху припаркувався. Отам поряд є знак. Там заборонено паркуватися, а тут – ні», – каже чоловік.

За словами патрульних, із тими, хто паркується не за правилами, працюють постійно.

«За порушення правил зупинки та стоянки передбачений штраф у сумі 255 гривень. У разі, якщо транспортний засіб, який порушує правила зупинки та стоянки, суттєво заважає руху, за це вже буде штраф у розмірі 510 гривень», - коментує речник патрульної поліції Дмитро Поперешняк.

У міській раді повідомили, що теж працюють над вирішенням проблеми. Незабаром у Кропивницькому планують встановити низку додаткових обмежувальних знаків.