Психолог пояснила, що покласти під ялинку, аби не розчарувати дитину

Перегляди: 3681

Торгівля дитячими товарами пожвавилася напередодні нового року в Кропивницькому. Ажіотажу ще немає, поки батьки придивляються до асортименту та цін, - констатують підприємці. Від покупки виключно «потрібних» речей застерігають психологи і радять створити малятам свято. Як пояснити дитині, що Дід Мороз не може виконати деякі її прохання та що подарувати, аби не розчарувати малюка, розбиралася журналістка CBN.

Кропивничанка Анна з подарунком для донечки визначилася. Купить півторарічній Євдокії вігвам. Каже, головне у подарунку для дитини – емоції, що він викликає: «В магазині вона, наприклад, може побачити і сказати, що вона щось хоче, яскраві цукерки, до прикладу, але вона цукерки не їсть і не знає, що це таке. Їй подобається упаковка, і вона може сказати, що вона це хоче. Завжди з дитиною треба розмовляти і пояснювати, ми це купуємо чи ні, якщо ми це не купуємо, треба аргументувати, чому».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Нині батьки купують подарунки до Миколая та придивляються, що покласти дітям під ялинку, розповідає підприємець Марія Малашкевич: «Сильного ажіотажу поки немає, але батьки приходять, придивляються, прицінюються. Самі в основному, щоб діти не бачили, щоб це був сюрприз, подарунок до ялиночки новорічної».

Напередодні Нового року з дитиною варто обговорити її побажання з приводу подарунків, радить психолог Тетяна Тіхонова. Пояснити, що фінансові можливості є навіть у Діда Мороза: «Діти інколи замовляють дуже багато подарунків, і в цьому разі також треба дитині наголосити, що дітей багато, Дід Мороз теж не може одноразово велику кількість подарунків зібрати і за одну ніч розвести».

Дарувати на свято практичні речі не можна, наголошує психолог. Оберіть один подарунок із низки бажаних і створіть казку. Дізнатися про мрії дитини можна під час довірливої бесіди або написавши листа Діду Морозу. Головне, щоб під ялинкою було те, чого дитина дійсно хоче, що її порадує. Тоді вона віритиме у диво, а також у те, що мрії здійснюються.