«Слуга народу» Дануца через малий відсоток голосувань не отримає «другу зарплату»

Перегляди: 1990

Депутат від «Слуги народу» з Кропивницького Олександр Дануца потрапив у список парламентарів, які не отримають відшкодування витрат, пов’язаних із виконанням депутатських повноважень.

Інформацію про рішення, яке на вчорашньому засіданні прийняв комітет з питань регламенту, депутатської етики та організації роботи ВРУ, у своєму Телеграм-каналі оприлюднив нардеп Олексій Гончаренко.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Олександр Дануца потрапив у компанію 73 колег-депутатів, які у листопаді не брали особистої участі у більше 30% голосувань під час засідань парламенту та 50% засідань комітетів, до складу яких вони обрані. Його відсоток участі у голосуваннях становив 55,22%.

Депутат прокоментував CBN ситуацію: «В минулому місяці мене не було рівно один день. Всі інші дні я був присутній. Але так склалося, що саме цього дня була половина всіх голосувань від місяця. Абсолютно справедлива історія, і я її приймаю».

Відшкодовування витрат, пов’язаних з виконанням депутатських повноважень, за розміром відповідає місячній заробітній платі нардепа. Їх ще називають «другою щомісячною зарплатою», яка повинна компенсувати народному обранцю його представницькі витрати, пов’язані з роботою.

Посадовий оклад народного обранця визначають у прожиткових мінімумах, встановлених для працездатних осіб на 1 січня календарного року. 2019 року народний депутат – член Комітету - отримує посадовий оклад у розмірі десять прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб. До нього додаються надбавки та різноманітні відшкодування.

Згідно з оприлюдненою інформацією, перша зарплата, яку нарахували Олександру Дануці за період з 29 серпня по 30 вересня, становила 43121,32 грн.

Також не отримають «другу зарплату» нардепи від Кіровоградщини Олесь Довгий і Олег Тарасов.