ФК «Олександрія» завершив рік важливою перемогою

Перегляди: 969

Поєдинком 18 туру Української Прем’єр-ліги на виїзді з СК «Дніпром-1» олександрійці завершували осінню частину сезону, передає кореспондент CBN.

Нещодавно підопічні Володимира Шарана зіграли матч проти «Генту». Дніпровці ж цілеспрямовано готувалися до зустрічі з бронзовими призерами чемпіонату України. У складі гостей, на відміну поєдинку в Лізі Європи, із перших хвилин на поле вийшли голкіпер Олег Білик, захисник Тімур Стецьков та Олексій Довгий, який в «Генті» вступив у гру по перерві.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Перший тайм пройшов за ігрової переваги наших земляків, які мали декілька шансів повести в рахунку. Та голкіпер господарів Валерій Юрчук потягнув із під поперечини удар Максима Третякова, а згодом і «постріл» у нижній кут від Кирила Ковальця, який грав цього разу на вістрі атаки. Господарі ж намагалися контратакувати, але без особливої небезпеки воротам Білика. Перший тайм завершився без забитих м’ячів – 0:0.

По перерві господарі трохи додали в активності й гра пішла на зустрічних курсах. І вже Олег Білик частіше став вступати в гру. Під час одного з випадів господарів, після передачі Олексія Чичикова, м’яч від ноги Дениса Мирошниченка влучив у стійку воріт «Олександрії». Атаки гостей виглядали перспективними, але не вистачало ефективного завершення. На 78 хвилині після удару Третьякова м’яч влучив у лікоть Лопирьонку й арбітр Микола Балакін призначив пенальті. А Лопирьонок за емоційні протести проти рішення рефері, ще й отримав червону картку. Пенальті ж впевнено реалізував Третьяков – 0:1. Та до честі хлопців Дмитра Михайленка у меншості вони великими силами пішли вперед й таки відігралися. На 89 хвилині м’яч у штрафному майданчику влучив уже в руку Євгена Банади, який вийшов на заміну. Удар із позначки Станіслава Куліша був бездоганним – 1:1.

Тепер вже олександрійці в компенсований час кинулися виривати перемогу. Й спочатку за грубий фол проти Лучкевича пряму червону картку отримав Назаренко. А потім після подачі зі штрафного на думку арбітра правила проти Кирила Ковальця порушив Папа Гуйє. Третій в матчі пенальті на третій компенсованій до часу другого тайму хвилині взявся пробивати знову ж таки Максим Третьяков. І приніс ФК «Олександрія» дуже важливу перемогу – 1:2. Часу в дніпровців на ще один штурм уже не залишилося.

На зимову перерву ФК «Олександрія» пішов на п’ятому місці, маючи в своєму активі 33 очки після 18 матчів. Від другого місця, яке посідає київське «Динамо» після перемоги над чернігівською «Десною», команду Володимира Шарана відділяє всього три пункти.