Кропивницький: на виконкомі проект бюджету на 2020 рік схвалили, але назвали поганим

Перегляди: 1063

Виконавчий комітет міської ради Кропивницького на сьогоднішньому засідання одноголосно схвалив проєкт рішення міської ради про бюджет міста на 2020 рік, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Перед заслухуванням доповіді щодо бюджету, міський голова Андрій Райкович наголосив, що бюджет треба оптимізувати, бо не буде що розподіляти.

Доходи на 2020 рік фінансове управління міськвиконкому розрахувало у розмірі більше двох мільярдів гривень, проте, як доповіла начальник фінуправління Любов Бочкова, з року в різ спостерігається уповільнення зростання податкових та неподаткових надходжень.

З держбюджету Кропивницький повинен отримати 333,6 млн грн освітньої субвенції. Медичну субвенцію - 46,6 млн грн - місто отримає лише на перший квартал. Далі все залежатиме від впроваждення медреформи. Цільові кошти на гемодіаліз, інсулін - 3,8 млн грн - місто отримає теж тільки на перший квартал.

Видатки на наступний рік розраховані у розмірі 2 млрд 127,6 млн гривень, а це лише 74,1% до бюджетних запитів головних розпорядників коштів.

«На жаль, ситуація з бюджетом погана. Коштів катастрофічно не вистачає. Особливо на галузі освіти на охорони здоров'я. Оптимізація, про яку говорив Андрій Павлович, з наукової точки зору - це покращення, а в нас вона ототожнюється завжди з негативними явищами, коли потрібно скорочувати людей», - зазначив член виконкому Дмитро Голуб.