Росія показала по ТБ військовополонених спецпризначенців із Кропивницького

Перегляди: 2072

Нормандський формат - тип зустрічей у чотиристоронньому форматі (Україна - Німеччина - Франція - Росія), де обговорюються питання щодо Російської збройної агресії проти України. («Вікіпедія»)

На телеканалі «Росія 1» у сюжеті програми «Вести недели» показали трьох українських військовополонених, серед яких спецпризначенці третього окремого полку імені Святослава Хороброго Сергій Глондар та Олександр Коріньков із Кропивницького, а також танкіст збройних сил України Богдан Пантюшенко.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Про це пише CBN з посиланням на «Громадське».

Чоловіки перебувають у донецькій колонії.

«Їх внесли в списки на обмін і готові віддати Україні. Якщо обмін відбудеться», – йдеться у сюжеті російського телеканалу.

Старшина Глондар і молодший сержант Коріньков потрапили у полон 16 лютого 2015 року, коли виконували бойове завдання у районі Дебальцевого. Військові супроводжували колону й мали вивести поранених з Дебальцевого, однак їхній загін потрапив у засідку. Тоді кілька військових загинуло, кілька – отримали поранення, інших взяли у полон.