У Кропивницькому дискутували на тему безпечності профілактичних щеплень

Перегляди: 1008

Публічне обговорення «Вакцинація: переможці і переможені» відбулося у прес центрі CBN, сьогодні, 16 грудня.

В обговоренні взяли участь лікарі, противники та прихильники вакцинації. Говорили про рівень недовіри до якості вакцин, причини відмови та статистику захворювання, зокрема у Кіровоградській області.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За словами заступника директора обласного лабораторного центру Надії Оперчук, наразі Кіровоградська область забезпечена усіма необхідними вакцинами.

«Цього року 3463 відмови від вакцинації по області. Разом з тим, випадки захворюваності на інфекційні хвороби з кожним роком збільшуються. Низький рівень імунізації призвів до спалахів у 2015 році в Закарпатті поліомієліту, а у 2017 році - кору. З кожним роком кількість випадків захворюваності росте. Наша область лідирує за кількістю вакцинованих людей, тому на Кіровоградщині реєструється менше випадків інфекцій в порівнянні з іншими областями України», - сказала вона.

Сім’я Ксенії Лісничук вакцинується і виступає за вакцинування: «У мене двоє дітей, алергічних чи побічних реакцій у після щеплень не виникало. Щоб перестрахуватися, здавали спеціальні аналізи перед вакцинуванням».

Натомість дитячий інфекціоніст, голова правління ГО «Батьки за вакцинацію» Федір Лапій наголосив, що батьки мають брати на себе відповідальність за життя дитини, коли відмовляються від вакцинації. На його думку, такий ризик є невиправданим.

Щоб дізнатися більше інформації, радимо подивитися запис онлайн трансляції обговорення.