Екс-голова Світловодська подав до суду на мiську раду

Перегляди: 1233

Рiшення мiської ради №1809 вiд 19 листопада «Про висловлення недовiри та припинення повноважень мiського голови Світловодська Козярчука В.В.» колишнiй мiський голова хоче скасувати.

Про це пише «Свiтловодськ вечiрнiй».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Валентина Козярчука вiдсторонили вiд обов’язкiв мiського голови до десятого грудня. Тобто, на час слiдства. Якщо до цього часу слiдство не завершать – термiн вiдсторонення подовжать.

Секретар мiської ради Свiтловодська Юрiй Сапянов зазначив, що десятого грудня вiн видав розпорядження про звiльнення Козярчука.

«Я, користуючись своїм обов’язком, десятого грудня – у день, коли спливає дiя рiшення про вiдсторонення – видав розпорядження про звiльнення Козярчука Валентина Валентиновича, видачу йому повного розрахунку та трудової книжки. Про що йому на домашню адресу направлено листа», – повiдомив вiн.

На сесiйне рiшення, яким мера вiдсторонили, мiськрада отримала ухвалу Кропивницького окружного адмiнiстративного суду про вiдкриття провадження за позовом Козярчука щодо його скасування. Мiськiй радi треба негайно пiдготувати вiдзив, адже перше засiдання цього суду вiдбудеться у Кропивницькому вже 13 сiчня 2020 року.

Нагадаємо, правоохоронцi пiдозрюють, що мiський голова Свiтловодська у змовi з групою людей протиправно заволодiвав майном мiської ради у виглядi частки 50% у статутному капiталi пiдприємства, пiдроблюючи службовi протоколи загальних зборiв учасникiв.

Мiську раду таким чином виключили з перелiку учасникiв та позбавили її зазначеної частки, яка перейшла у власнiсть фiзичної особи.

Чиновнику повiдомили про пiдозру за ч. 3 ст. 206-2 (протиправне заволодiння майном пiдприємства, установи, органiзацiї) та ч. 2 ст. 366 (службове пiдроблення) Кримiнального кодексу.

Валентину Козярчуку обрали запобiжний захiд у виглядi особистого зобов’язання.

19 листопада повноваження свiтловодського мiського голови Валентина Козярчука достроково припинили.