Прокуратура відкрила провадження через надзвичайну подію в СІЗО у Кропивницькому

Перегляди: 1339

Прокуратура областi зареєструвала кримiнальне провадження за фактом насильства щодо працiвника Кропивницького слiдчого iзолятора.

Про це CBN поiнформували в прес-службi Генеральної прокуратури України.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

16 грудня один iз ув’язнених побив штатного психолога та погрожував їй i її родинi фiзичною розправою. Також вiдмовився слiдувати до iзолятора тимчасового тримання обласного управлiння Нацполiцiї, брати участь у слiдчих дiях та давати письмовi пояснення щодо цього iнциденту, пiдбурював iнших взятих пiд варту на злiсну непокору та масовi заворушення. В результатi цього в’язнi вибили оглядовi вiчка дверей камер, розбили вiкна та пошкодили камери вiдеонагляду.

Прокуратура областi вiдкрила кримiнальне провадження за фактом службової недбалостi з боку адмiнiстрацiї Кропивницького слiдчого iзолятора, що спричинило значнi матерiальнi збитки, за ч. 2 ст. 365 КК України. Наразi ситуацiя в СIЗО повнiстю контрольована.

Прокуратура областi щомiсяця направляє документи реагування до мiжрегiонального управлiння Мiнiстерства юстицiї та безпосередньо Мiнiстерства. У вереснi за погодженням з Генеральною прокуратурою до Мiнiстерства юстицiї направили лист, в якому вказують на наявнiсть суттєвих порушень режиму, нездатностi керiвництва СIЗО контролювати ситуацiю та ризики виникнення надзвичайних ситуацiй.

Нагадаємо, у Кропивницькому слiдчому iзоляторi ув’язнений напав на спiвробiтницю установи, погрожував їй та її родинi фiзичною розправою, облаяв та побив.