Приєднання селища Нового до Кропивницького: новенськi депутати не прийшли на сесiю

Перегляди: 1709

Сьогоднi, 17 грудня, Новенська селищна рада повинна була розглянути питання про остаточне добровiльне приєднання територiальної громади селища Нового до громади Кропивницького.

Про це CBN поiнформували в прес-службi мiської ради.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Бiля примiщення селищної ради перед початком сесiйного засiдання зiбралися близько сотнi жителiв селища на пiдтримку об’єднавчого процесу.

Але iз 26 народних обранцiв на сесiю з’явилися лише вiсiм, тому засiдання навiть не розпочалося.

«На останньому етапi депутати Новенської селищної ради фактично заблокували процес приєднання, хоча за це проголосувала бiльшiсть новенцiв пiд час громадських слухань», - зазначила начальниця юридичного управлiння мiської ради Марина Смаглюк.

Якщо завтра Новенська рада не ухвалить рiшення про приєднання, то на сесiї мiськради його також не розглядатимуть, а вiдкладуть, поки новенськi депутати не визначаться.

Нагадаємо, жителi селища Нового проголосували за приєднання до Кропивницького. За об’єднання селища з обласним центром проголосували понад 1200 людей, проти – 40 голосiв.