У Кропивницькому депутати посварилися через програму «Затишний двір»

Перегляди: 1245

Депутати міськради Кропивницького під час другого засідання 19 сесії міськради Кропивницького сьомого скликання сьогодні, 18 грудня, підтримали депутатський запит щодо впровадження програми «Затишний двір», передає кореспондент CBN.

Програма, за словами депутата Олега Краснокутського, включає в себе благоустрій внутрішньодворових територій з обов’язковим облаштуванням проїздів та тротуарів, встановленням дитячих та спортивних майданчиків, забезпеченням освітлення прибудинкових територій, встановленням урн та лавок біля під’їздів, обрізкою, видаленням аварійних дерев та висадженням нових, ремонтом під’їздів із заміною вікон і дверей, встановленням інформаційних стендів та поштових скриньок тощо.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«В нас не вистачає кошти на вже існуючі програми, а ви пропонуєте ще одну. На мою думку, встановлення лавок за бюджетні кошти - це піар депутатів перед виборами місцевими, і я проти», - висловила свою думку депутатка Валентина Яремчук і поцікавилася, де братимуть кошти на розробку проектів реконструкції дворів.

За свого боку, міський голова Андрій Райкович пояснив, що програма не вимагає додаткових коштів і буде виконуватись в рамках завдань ЖКГ.

«Це затишні вибори для "Нашого краю" і "Рідного міста", - переконаний представник «Батьківщини» Олександр Цертій. - Ресурсу на це немає. Ми раніше пропонували прийняти програми з пропорційним розподілом ресурсів. Ви тоді відмовилися, посилаючись на галузеві програми. Коштів не вистачає, в нас незавершені галузеві програми з 17-го року».

Депутат нагадав, що ОСББ досі не мають можливості оформити прибудинкові території.

Ідею програми підтримав секретар ради Андрій Табалов: «Я не бачу нічого поганого в тому, щоб ми абсолютно всі двори в місті перед тим, як робили, проектували, а не хаотично розробляли. Так можна робити клаптями роками».

Депутат Ігор Волков заявив, що підтримає програму, якщо її перейменують на «Затишний дерибан».

Зрештою депутатський корпус підтримав запит Олега Краснокутського про впровадження програми «Затишний двір».