У Кропивницькому встановлять чорну ялинку

Перегляди: 1563

Завтра, 19 грудня, об 11:00, у Кропивницькому проведуть всеукраїнську акцiю «Чорна ялинка: ВIЛ-позитивним пацiєнтам не до свят».

Про це CBN повiдомили органiзатори заходу.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Десятки тисяч людей, що живуть з ВIЛ, у 2020 роцi можуть залишитись без лiкування», - стверджують вони.

Бiля будiвлi обласної державної адмiнiстрацiї пацiєнти та активiсти встановлять чорну ялинку, прикрашену пустими пляшками вiд лiкiв - символ, що десяткам тисяч ВIЛ-позитивних українцiв не до свят. Вже з нового року пацiєнти з ВIЛ по всiй Українi будуть вимушенi перервати лiкування через вiдсутнiсть лiкiв.

Мiнiстерство охорони здоров’я провалило закупiвлю препаратiв, необхiдних для постiйного лiкування ВIЛ-позитивних людей, стверджують органiзатори акцiї. За оцiнками БО «100% життя», близько 30 тисяч людей, якi живуть з ВIЛ, можуть залишитися без лiкування.

В областi терапiю отримують близько 2 659 ВIЛ-позитивних пацiєнтiв.

Активiсти та пацiєнти проситимуть голову ОДА Андрiя Балоня не допустити дефiциту препаратiв в областi й особисто закликати президента розiбратися, чому життєво необхiднi лiки для людей, якi живуть з ВIЛ, не закуповують вчасно.

Акцiї вiдбудуться синхронно у всiх регiонах України.