«Нафтогаз» хоче позбутися своєї частки «Кіровоградгазу»

Перегляди: 1841

НАК «Нафтогаз України» готовий продати свою частку в АТ «Кіровоградгаз», повідомляє CBN з посиланням на YouTube-канал «Нафтогазу».

За словами голови правління НАК Андрія Коболєва, у «Нафтогазі» чекають на покупців: «Що стосується облгазу ми б Із задоволенням його продали. Так само чекаємо на покупців. Якщо нам дозволить уряд, якщо знайдеться покупець, ми б його продали».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Нафтогазу», пише «Інтерфакс», належить 51% акцій «Кіровоградгазу», ще 32,9% у київського ТОВ «Інвестиційна компанія "Фінлекс-Інвест"».

Водночас, за даними OpenData, кінцевим (бенефіціарним) власником «Кіровоградгазу» є громадянин Китайської Народної Республіки Нг Чінг Ю.

Нагадаємо, влітку 2017 року на позачергових зборах акціонерів «Кіровоградгазу» від посади голови наглядової ради ВАТ відсторонили Ігоря Вороніна, якому, за даними «Української правди», через «Фінлекс-інвест» належить 27% акцій товариства. Тоді ж з посади голови правління ВАТ зняли близького Вороніну Ігоря Ященка. На чолі «Кіровоградгазу» рішенням НАКу опинився Олександр Гладкий, а наглядову раду очолив Олег Діденко.

Наразі посаду виконавчого директору ВАТ «Кіровоградгаз» займає Тетяна Клюй.