У Кропивницькому провели акцію «Чорна ялинка: ВІЛ – позитивним пацієнтам не до свят» (ФОТО)

Перегляди: 1303

Сьогодні, 19 грудня, у Кропивницькому біля будівлі ОДА провели всеукраїнську акцію «Чорна ялинка: ВІЛ – позитивним пацієнтам не до свят», передає кореспондент CBN.

Активісти благодійної організації «100% життя» встановили ялинку та прикрасили її порожніми пляшками від ліків. За словами активістів, це символ того, що десяткам тисяч ВІЛ-позитивних українців не до свят, адже з Нового року пацієнти з ВІЛ по всій Україні будуть вимушені перервати лікування через відсутність ліків.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За даними начальника обласного департаменту охорони здоров’я Олега Рибальченка, наразі в області 2 462 пацієнтів з ВІЛ отримують терапію, але кількість таки людей збільшується. Наступного року їх буде ще більше.

«До квітня препарати для пацієнтів з ВІЛ є, але даною акцією хочеться висловити те, що потрібно прискорити закупівлю препаратів для людей», – сказав він.

Така акція відбулася синхронно сьогодні, 19 грудня, у всіх регіонах України. Сотні пацієнтів передадуть звернення голова ОДА з проханням допомогти, аби не допускали переривання лікування в регіонах та особисто звернулися з цим проханням до президента Володимира Зеленського.