Кiровоградська область забезпечена препаратами для лiкування пацiєнтiв з ВIЛ

Перегляди: 754

На Кiровоградщинi майже 2,5 тисячi пацiєнтiв з ВIЛ, якi безперервно отримують препарати для лiкування, а саме АРВ-препарати.

Про це CBN поiнформували в прес-службi облдержадмiнiстрацiї.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

В областi достатньо лiкiв для забезпечення повної комбiнацiї лiкування по всiм схемам аж до квiтня мiсяця наступного року.

«Зараз на центральному рiвнi МОЗ України проводить процедуру закупiвлi лiкiв для всiх регiонiв для того, щоб у подальшому забезпечити постiйних обсяг препаратiв для цих пацiєнтiв. Кошти в державному бюджетi є», - зауважили в прес-службi.

Нагадаємо, у Кропивницькому біля будівлі ОДА провели всеукраїнську акцію «Чорна ялинка: ВІЛ – позитивним пацієнтам не до свят. Активісти благодійної організації «100% життя» встановили ялинку та прикрасили її порожніми пляшками від ліків. За словами активістів, це символ того, що десяткам тисяч ВІЛ-позитивних українців не до свят, адже з Нового року пацієнти з ВІЛ по всій Україні будуть вимушені перервати лікування через відсутність ліків.