На Кiровоградщинi затримали наркогрупу «наглядача за СIЗО» на прiзвисько Арсен (ВІДЕО)

Перегляди: 1948

На Кiровоградщинi затримали органiзатора та одного з учасникiв наркоугрупування.

Про це CBN поiнформували в прес-службi ГУ НП в областi.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Правоохоронцi задокументували протиправну дiяльнiсть учасникiв групи, встановили мiсця виготовлення наркотикiв та простежили мережу й канали збуту.

В орендованому примiщеннi у Кропивницькому пiдозрюванi органiзували дiяльнiсть лабораторiї з виготовлення метамфетамiну. Її збутом займались всi члени злочинної групи. За вирученi вiд продажу психотропу кошти купували складовi для виготовлення психотропних речовин, обладнання та автомобiлi.

Оперативники та слiдчi встановили, що основний компонент для виготовлення психотропної речовини псевдоефедрин учасники групи закуповували у Польщi. Медичний препарат з його вмiстом незаконно завозили до України та надалi доставляли до Кропивницького.

Задля прикриття «бiзнесу» з боку iнших кримiнальних угрупувань мiста органiзатор групи щомiсяця вiддавав вiдсоток до так званого кримiнального «общаку». Надалi цi кошти потрапляли до «наглядача за СIЗО» на прiзвисько Арсен.

17 грудня затримали органiзатора та одного з учасникiв групи. Обидва – мiсцевi жителi.

За результатами обшукiв виявили та вилучили близько 300 грамiв псевдоефедрину, сiм лiтрiв розчину псевдоефедрину, близько 400 грамiв медичних препаратiв (пiгулок), що мiстять псевдоефедрин, близько 60 грамiв метамфетамiну, 30 лiтрiв спирту та близько 100 грамiв марихуани, а також зброю та набої рiзного калiбру.

Двох членiв злочинної групи затримали в порядку ст. 208 КПК України та оголосили про пiдозру за ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберiгання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобiв, психотропних речовин або їх аналогiв) Кримiнального кодексу. Вирiшують питання про обрання пiдозрюваним запобiжного заходу.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=17&v=V_4xMkPyARc&feature=emb_logo

Нагадаємо,  пiсля спецоперацiї в Кропивницькому слiдчому iзоляторi триває особливий режим. Його запровадили пiсля бунту арештованих. Аби придушити заколот, правоохоронцi провели спецоперацiю.