Уряд дав, а потім забрав гроші на обладнання для лікарні швидкої допомоги Кропивницького

Перегляди: 1706

Лікарня швидкої допомоги в Кропивницькому отримала сучасне обладнання, проте уряд заморозив виділення коштів на його оплату.

Про це CBN розповів головний лікар закладу Руслан Іванов.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

В цілому Кропивницькому у грудні скоротили субвенцію на соціально-економічний розвиток на одинадцять з половиною мільйонів гривень.

«У вересні ми провели тендер та нещодавно отримали техніку найвідомішої німецької фірми з виготовлення хірургічного обладнання. Такої немає в жодній лікарні області. Вона дозволяє робити малоінвазивні лапароскопічні втручання в хірургії, травматології, урології та гінекології. Наприклад, можна проводити операції на колінному суглобі, а не відправляти хворих у Київ або Золотоношу. Наші фахівці вміють працювати на такому обладнанні. І ось такий "подарунок"», - розповів головний лікар.

Проте, за словами Руслана Іванова, міський голова Андрій Райкович дав доручення встановлювати техніку і запевнив: якщо держава не виконає своє зобов’язання заплатити, то у 2020-му кошти на оплату надасть міський бюджет.

На сесії, що минула, депутати підтримали пропозицію міського голови виділити кошти.

26 грудня до Кропивницького приїдуть фахівці, щоб налагодити обладнання.