Кількість потерпілих під час придушення бунту в Кропивницькому більша, ніж думали раніше

Перегляди: 2252

Зросла кількість потерпілих під час придушення бунту в СІЗО у Кропивницькому 17 грудня.

Про це кореспонденту CBN повідомив представник Уповноваженого ВРУ з прав людини на Кіровоградщині Олег Кошовий.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За його словами, під час стабілізації ситуації в’язнів позбавляли дозволених речей: телевізорів, електрочайників. Особисті речі просто викинули. Деяких в’язнів до інших установ перевозили у літніх капцях. Утримують близько півтисячі людей у будівлі, якій 110 років. Санітарно-побутові умови не витримують жодної критики.

«Кількість таких людей збільшилася з 25 до 58 осіб. Зафіксували 64 звернення про медичну допомогу. Тобто, дехто звертався більше одного разу. На даний час всім допомога надана, ніхто не потребує госпіталізації. Звільнена частина керівників структурних підрозділів. Вирішується питання щодо комунально-побутового забезпечення установи», - сказав він.

Нагадаю, 17 грудня один із в’язнів побив жінку-психолога та закликав до непокори інших. Під час стабілізації ситуації група швидкого реагування застосувала до ув’язнених спецзасоби. Побили також людей з інвалідністю та одного неповнолітнього.

20 грудня в СІЗО виявили тіло ув’язненого. За медичним висновком, помер чоловік від отруєння невідомою речовиною, ймовірно, наркотичною, а не від побиття.