У Кропивницькому презентували виставку до 145-річчя створення заводу «Ельворті» (ФОТО)

Перегляди: 1415

Сьогодні, 24 грудня, в обласному краєзнавчому музеї презентували виставку «Завод Роберта і Томаса Ельворті: 145 років в історії міста», передає кореспондент CBN.

На виставці представили копії старовинних фото будинку братів Ельворті, де нині знаходиться музей заводу, зразки інструкції заводу, фото сільськогосподарської техніки, яка виготовлялася на початку 20 століття, рекламну продукцію заводу, перелік нагород, які отримав колектив, зразки логотипів, рекламні плакати тощо.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Над виставкою працював кандидат історичних наук Олександр Чорний. За його словами, справжньою родзинкою виставки стала презентація особистого віяла Марії Ельворті, яке зберігається у відділі фондів Кіровоградського обласного краєзнавчого музею.

«Те, що приїхали сюди в 19 столітті брати Ельворті – це знакова подія для нашого міста. Можливо, якби вони не приїхали до Єлисаветграда, в нашому місті розвивалися б узагалі інші напрямки промисловості, або і взагалі б не розвивалися», – зазначив голова наглядової ради ПрАТ «Ельворті Груп» та ПрАТ «Гідросила Груп» Павло Штутман.

В обласному краєзнавчому музеї виставка «Завод Роберта і Томаса Ельворті: 145 років в історії міста» триватиме протягом місяця.