У Кропивницькому відкрили виставку «Різдвяна феєрія» (ФОТО)

Перегляди: 1597

У виставковій залі обласного центру народної творчості сьогодні, 24 грудня, відкрили виставку декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва «Різдвяна феєрія», передає кореспондент CBN.

В експозиції - 80 новорічно-різдвяних робіт 40 майстрів, виготовлених в традиційних та сучасних техніках народного мистецтва.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Триптих для виставки виготовила майстер витинання Олена Кутецька, самобутні композиції на тему обрядовості та різдвяної символіки презентують Лариса Зоріна, різьбярі Сергій Марущак, Олександр Жеребило, гончар Микола Світайло, вишивальниці Зінаїда Андріяшевська, Наталія Ніжнікова, Людмила Соколова та Галина Костюк. Колекцію виробів святкової тематики зі шпагату виготовила Людмила Люненко, ялинкові прикраси з соломки представила Світлана Піскова, а різдвяні ляльки – Світлана Пасашкова, Олена Медяник та Віта Третяк.

Новорічні візерунки на писанках та декоративний розпис продемонстрували майстрині Ганна Сидоренко, Наталія та Поліна Жеребило, гердани з новорічною символікою виготовила Галина Неділько.

Твори образотворчого мистецтва в експозиції представили Ольга Коломієць, Зоя Кутецька, Ольга Лисенко та учні художньої школи імені Олександра Осьмьоркіна. Новорічні та різдвяні композиції з природних матеріалів презентують майстрині Тетяна Гіль, Бородай Валентина та Діана Косенко.

Виставка триватиме до 13 січня.