В Олександрії завершується внутрішня реставрація палацу культури

Перегляди: 1382

Внутрішня реставрація міського палацу культури в Олександрії добігає кінця.

Про це CBN розповів перший заступник голови Кіровоградської ОДА Ігор Кузьмін.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Він зазначив, що роботи розпочалися у 2016 році. Кошторисна вартість проекту склала більше 92 мільйонів гривень.

У 2016 році відремонтували дах, утеплили горище, замінили вікна та двері на автентичні з врахуванням вимог енергозбереження та реставраційного завдання, забезпечили вогнезахист дерев'яних і металевих елементів будинку.

Упродовж 2017 та 2018 років відреставрували фасад і встановили огорожу. В цьому році провели внутрішню перебудову зали та фойе.

«У 2020 році планують завершити роботи з оздоблення та благоустрою території. На це кошти мають виділити з міського бюджету», - прокоментував ситуацію Ігор Кузьмін.

Як повідомляв CBN, палац культури вважають окрасою Олександрії. Будівля колишнього театру – об’єкт культурної спадщини місцевого значення. Її звели у 90-х роках XIX століття. До Олександрії приїжджали Кропивницкий, Заньковецка, Саксаганський, Садовський, Карпенко-Карий, Яблочкіна, Сумбатов-Южин, Петіпа.

На сцені олександрійського театру у 10-х роках ХХ століття виступав видатний український артист і режисер Гнат Юра.

Оновлений палац може стати базою для народного аматорського театру палацу культури «Світлопільський» від керівництвом Юрія Дзбановського.