Владу Кропивницького закликають реконструювати дві площі та центральний сквер

Перегляди: 2402

Жителі Кропивницького пропонують на місці площі Героїв Майдану побудувати парк, відремонтувати площу Богдана Хмельницького та привести до ладу центральний сквер.

Про це йдеться в єдиній системі місцевих петицій.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Так, Олександр Ткаченко пропонує закуту в цеглу і мармур площу перетворити в парк.

«Наразі центральна площа Кропивницького є не більш ніж ділянкою, яку містяни використовують тільки для того, щоб з однієї частини центру дістатись іншої. У проекті створили модель, втіливши яку, ми зможемо перетворити цю важливу частину Кропивницького на місце відпочинку, де буде можливість знайти затишну атмосферу як для розмови, так і для прогулянки з рідними чи друзями, адже велика кількість дерев заглушуватиме більшість шуму від автомобілів, а гігантський сухий фонтан всередині площі стане найулюбленішим місцем для дітвори», – йдеться в петиції.

Олександр Ткаченко вважає, що парк приваблюватиме велику кількість жителів міста.

Вікторія Гоц вважає, що треба оновити і площу Богдана Хмельницького. Покласти там тротуарну плитку на доріжках, встановити ліхтарі, замінити лавки для відпочинку містян та контейнери для сміття, а також озеленити територію.

Ця ж кропивничанка пропонує навести лад у центральному сквері. Роботи, на її думку, там багато: треба покласти тротуарну плитку на доріжках, встановити ліхтарів з сонячними акумуляторами, замінити лавки та контейнери для сміття, відремонтувати сходинки та реконструювати зупинку для громадського транспорту, озеленити територію.

Крім того, Вікторая Гоц пропонує припинити стихійну торгівлю у сквері та встановити в ньому монумент із символом міста.

До кінця збору підписів залишилось 17 днів.