Визначені найкращі в легкій атлетиці Кіровоградщини у 2019 році (ФОТО)

Перегляди: 2589

Урочиста церемонія, на якій нагородили найкращих спортсменів та тренерів 2019 року в легкій атлетиці, відбулася сьогодні, повідомляє кореспондент СВN.

Федерація легкої атлетики Кіровоградської області разом із меценатами підготували грошові премії та відзнаки для всіх своїх лауреатів року. Не забули й про ветеранів спорту, яким також були вручені новорічні подарунки.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Найкращих відзначали відразу в декількох номінаціях та вікових групах.

Серед юнаків нагороди отримали срібний призер чемпіонату України на дистанції 1500 метрів Ростислав Махиня (Олександрівська ДЮСШ) й переможці юнацької першості країни Тамара Фроленко (стрибки у висоту, СДЮСШОР-2, тренер Геннадій Здітовецький) та Дмитро Петренко (біг 1500 метрів, Олександрівська ДЮСШ, тренери Вадим Приймак і Олександр Роздобудько).

У юніорів до трійки найкращих потрапили бронзовий призер чемпіонату України зі стрибків у висоту Олег Тикул ( СДЮСШОР-2, тренер Геннадій Здітовецький), володар срібла чемпіонату України в бігу на 400 метрів Денис Баранов (СДЮСШОР-2, тренер Олександр Дарієнко) та срібний призер чемпіонату Європи зі стрибків у висоту, учень Геннадія Здітовецького Олег Дорощук.

Серед молоді відзначили фіналісток чемпіонату України в метанні диску Ірину Криворот (КДЮСШ-2, тренер Ігор Шостак) та в бігу на 1500 метрів Аліну Авдійчук (Олександрівська ДЮСШ, тренери Вадим Приймак, Олександр Роздобудько), а переможцем в цій номінації став підопічний Геннадія Здітовецького із СДЮСШО -2 Антон Мокряк, який виборов бронзу в стрибках у висоту на чемпіонаті України.

Ну й серед дорослих легкоатлетів свої заслужені нагороди отримали учасники чемпіонату України Дар’я Константінова (біг 60 метрів, ДЮСШ-2, тренер Вячеслав Ніщеменко), Олександр Роздобудько ( біг 1500 метрів, Олександрівська ДЮСШ, тренер Вадим Приймак) та Дмитро Яковенко (стрибки у висоту, ОШВСМ, тренер Геннадій Здітовецький).

Також був відзначений естафетний квартет в бігу 4 по 400 метрів в складі Дениса Баранова, Веніаміна Кучеренка, Святослав Денисюк та Ярослава Сердюка, які стали чемпіонами України серед юніорів.

Найкращими тренерами, учні яких здобули найбільше призових очок до скарбнички області, стали Вадим Приймак, Геннадій Здітовецький та Наталія Абраменко.

А другий рік поспіль найкращими легкоатлетом та тренером Кіровоградщини за особисті досягнення стали срібний призер юніорського чемпіонату Європи 2019 року Олег Дорощук та його наставник Геннадій Здітовецькій.

Також представники королеви спорту щиро подякували меценатам, волонтерам, журналістам, які допомагають у розвитку легкої атлетики Кіровоградщини.