Посадовцi «Ощадбанку» на Кiровоградщинi вкрали у пенсiонерiв i дiтей понад 2 млн - прокуратура

Перегляди: 2199

Прокуратура повiдомила пiдозру посадовцям «Ощадбанку», якi привласнили вклади пенсiонерiв та дiтей з iнвалiднiстю на загальну суму 2,2 млн грн.

Про це CBN поiнформували в прес-службi прокуратури Кiровоградщини.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Пiд процесуальним керiвництвом прокуратури областi керуючому вiддiленням та провiдному економiсту одного з вiддiлень «Ощадбанку», якi органiзували злочинну схему привласнення коштiв з поточних та депозитних рахункiв клiєнтiв, повiдомили про пiдозру.

За даними слiдства, керуючий районним вiддiленням у змовi з провiдним економiстом протягом 2016-2018 рокiв привласнювали кошти клiєнтiв банку. Проводили безпiдставнi операцiї, в тому числi безготiвкового перерахування коштiв з депозитних рахункiв на пiдставнi картковi рахунки за пiдробними документами. Загальна сума привласнених за вказаною схемою коштiв склала понад 2,2 млн грн.

В результатi постраждали 72 людини - у переважнiй бiльшостi це пенсiонери та дiти-iнвалiди.

Органiзатору злочинної схеми та провiдному економiсту повiдомили про те, що вони пiдозрюються у вчиненнi кримiнальних правопорушень, передбачених за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодiння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч.2 ст. 200 (незаконнi дiї з документами на переказ, платiжними картками та iншими засобами доступу до банкiвських рахункiв, обладнанням для їх виготовлення) Кримiнального кодексу.

Досудове розслiдування триває.