Проект стратегiї розвитку Кiровоградщини на 2021-2027 роки схвалили в облдержадмiнiстрацiї

Перегляди: 1409

Проект стратегiї розвитку областi на 2021-2027 роки сьогоднi, 27 лютого, схвалили члени профiльного комiтету на засiданнi пiд головуванням очiльника ОДА Андрiя Балоня.

Про це CBN поiнформували в прес-службi облдержадмiнiстрацiї.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

В обговореннi взяли участь голова облради Олександр Чорноiваненко та мiський голова Кропивницького Андрiй Райкович.

Спецiальна робоча група у складi представникiв науки, бiзнесу, громадськостi, мiсцевої влади та органiв мiсцевого самоврядування рiзних рiвнiв майже рiк працювала над формуванням проекту. Документ мiстить чотири основнi стратегiчнi цiлi.

Перша – конкурентоспроможна iнновацiйно-спрямована економiка, яка розвивається на основi смарт-спецiалiзацiї. Друга цiль передбачає розвиток людського потенцiалу та пiдвищення якостi життя населення. Третя – сталий розвиток усiх територiй. Четверта – збереження екосистеми та полiпшення екологiчної iнфраструктури.

Механiзмом реалiзацiї – конкретний план заходiв, який буде впроваджуватись у два етапи протягом 2021-2023 рокiв та 2024-2027 рокiв.

Пропозицiї, якi будуть надходити, обговорюватимуться i будуть включенi до плану заходiв з реалiзацiї стратегiї. Це комплексний документ, який може доповнюватися i змiнюватися iз урахуванням впровадження нових реформ i прiоритетiв.