У Кропивницькому визначився переможець «Кубка Зірок - 2019»

Перегляди: 2671

Серед низки футзальних і футбольних турнірів, які проводить обласна асоціація футболу, «Кубок Зірок», що вже майже 15 років поспіль традиційно завершує рік, чи не найцікавіший.

Тут дозволяється грати одночасно як професіональним футболістам, які перебувають у відпустках після футбольного сезону, так і аматорам, які намагаються чинити опір досвідченим майстрам, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У цьому році протягом трьох днів в СК «Енерго-спорт» за перемогу боролися 12 команд із Кропивницького, Новоархангельська та Знам’янки. На попередній стадії учасників турніру розподілили на чотири групи. Матчі тривали два тайми по 20 хвилин, а в разі нічиєї призначали серію післяматчевих  шестиметрових пенальті. До чвертьфіналу виходили найкращі дві команди кожного тріо. У стартовий день у групі А один із фаворитів змагань - кропивницький «Альянс» зіграв внічию в основний час з ФК «Новоукраїнка» - 2:2 й здолав конкурентів лише в серії післяматчевих пенальті – 3:2. Тут обидва претенденти на вихід до плей-офф переграли у впертій боротьбі наших воїнів із команди «Третій полк» й пробилися до наступної стадії. У групі В перше місце посів кропивницький «Арсенал», за який виступало чимало молодих, але вже досвідчених гравців: Богдан Гора, Павло Замуренко, Євген Куцев, Артем Мачелюк та інші. Кропивницькі «каноніри» в особистій зустрічі здолали знам’янський «Локо» - 3:2. Знам’янчани ж залишили поза змаганнями ФК «Новоархангельск».

У групі С третім залишився кропивницький «ТІКО», який не набрав жодного очка. А ось долю першого місця розіграли між собою кропивницький «Металург», якому вдалося зібрати майже весь свій чемпіонський склад 2017 року, та ФК «Черноіван», який об’єднався під орудою сестри відомого в минулому футболіста Олексія Черноівана – Марії. І тут «металургівці» здобули перемогу в матчі – 3:1 та в групі.

У групі Д не було рівних постійному учаснику всіх змагань «Кубок Зірок», колективу, який створили за участі голкіпера номер один в Україні – Андрія П’ятова – ФК «2005». До речі, воротар тоді ще полтавської «Ворскли» сам не тільки брав участь в наших змаганнях, але й вигравав разом із друзями головний трофей. Але останніми роками «2005-м» не щастило. Заради довгоочікуваної перемоги вони зібрали зірковий склад на чолі з Олексієм Чичиковим, Ігорем Загальським та Олександром Кочурою, а також іншими досвідченими гравцями професійних і аматорських клубів Кіровоградщини та України. Перемоги цієї «Дрім-Тім» в групі над знам’янською «Вікторією» та кропивницьким «Фаворитом», що залишився тут третім зайвим, були впевненими.

У першому чвертьфіналі сталася чи не найголовніша сенсація змагань. «Альянс», в складі якого грали Дмитро Фатєєв, Єгор Кривошей, Антон Карпинець, Роман Травкін, Кирило Павлюк і Антон Клушин та інші, двічі вів у рахунку в поєдинку з ФК «Черноіван», але поступився – 2:3. «Металург» з Кіровоградського району не залишив шансів ФК «Новоукраїнка» - 8:1. А ось знам’янська «Вікторія» в кінцівці протиборства дотиснула кропивницький «Арсенал» - 3:2. І нарешті Олександр Кочура, Олексій Чичиков, Артем Замніус, Тарас Чемерис забили чотири голи в ворота «Локо». А ще один м’яч знам’янчани провели у власні ворота. Все на що спромоглися «залізничники» - гол престижу. Остаточний рахунок 5:1 на користь ФК «2005», який і став четвертим півфіналістом.

У неділю ФК «Черноіван» ще одну сенсацію створити не зміг. Гравці ФК «2005» переграли конкурентів за усіма статтями. Про це засвідчив і рахунок після фінальної сирени – 8:3. А ось півфінальна битва між «Металургом» та «Вікторією» була запеклою. Знам’янчани в першому таймі вийшли вперед. Та «металургівці» ще до перерви спровокували конкурентів на автогол після розіграшу кутового – 1:1. У другій 20-ти хвилинці суперникам відзначитися не вдалося. Долю фінальної путівки вирішувала серія післяматчевих пенальті. Тут влучнішими були саме футзалісти «Металургу» - 2:1.

Вже у бронзовому двобої з ФК «Черноіван» гравцям та голкіперу «Вікторії» довелося знову взяти участь у футзальній «лотереї». Але вони звели цей поєдинок внічию. Спочатку поступалися «металургівцям», потім повели в рахунку, а згодом вже знову були в ролі наздоганяючих. Майже весь другий тайм знам’янчани грали з польовим гравцем замість голкіпера. І їм вдалося майже неймовірне. Ще за півтори хвилини до завершення ігрового часу перевага ФК «Черноіван» складала два м’ячі – 6:4. Та «вікторіанці» змогли таки відновити рівновагу – 6:6. А вже в серії пенальті психологічна перевага була на боці команди зі Знам’янки, яка була фартовішою – 2:1. Отже саме знам’янська «Вікторія» стала бронзовим призером.

У золотому протиборстві з першої та до останньої хвилини перевагою в матчі з «Металургом» володів ФК «2005». Вже на п’ятій хвилині перший гол забив Олексій Чичиков. Через сім хвилин Сергій Кутулупенко подвоїв перевагу своєї команди. Але незабаром Вадим Долованюк скорочує відставання «металургів» до мінімуму – 1:2. Та на початку другого тайму влучним ударом відзначився Олександр Кочура. Та команда з Кіровоградського району не здавалася, й інтригу знову повернув Максим Березкін. Остаточні питання щодо переможця зустрічі та турніру зняв Олексій Чичиков – 4:2. Футзалісти «Металурга» до останньої секунди йшли вперед, але конкуренти захищалися й відсвяткували перемогу. Враховуючи, що ФК «2005» програв чотири попередні фінали, ця вікторія була емоційною та довгоочікуваною. Тож, золоті нагороди отримали: Дмитро Барбанов, Вячеслав Головченко, Олександр Дергаленко, Ігор Загальський, Артем Замніус, Олександр Кочура, Віталій Кулик, Сергій Кутулупенко, Володимир Поліщук, Дмитро Согутовський, Тарас Чемерис, Олексій Чичиков, Антон Шевельов, Ваге Саркісян.

На церемонії нагородження спеціальними нагородами відзначили всіх учасників «Кубка Зірок». Особливу подяку футзалісти та тренери виказали арбітрам на чолі з дворазовим найкращим рефері УПЛ Віктором Копієвським. Претензій до арбітражу цього разу не було.

Кращим бомбардиром турніру став В’ячеслав Головченко з ФК «2005», на рахунку якого сім влучних ударів. Звання кращого воротаря отримав голкіпер «Металурга» Сергій Панібратець. Кращим гравцем «Кубка Зірок» визнали Ігоря Кошмана («Вікторія»).

Переможці та призери отримали медалі, кубки та грошові призи. ФК «Новоукраїнка», «Вікторія» та «Фаворит» вирішили заснувати свій грошовий приз, яким відзначили гравців команди «Третій полк».