У Кропивницькому вандали пошкодили новорічні інсталяції перед мерією (ФОТО)

Перегляди: 1538

У Кропивницькому зловмисники пошкодили і зруйнували новорічні інсталяції, встановлені до свят на площі перед міською радою.

Як повідомила очільниця управління культури і туризму Анна Назарець, інсталяцію з вертепом, фотозони та фігурки із символами Нового року облаштовують на цій локації протягом останніх чотирьох років.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Кожного року наші інсталяції ламають або крадуть, але цього року вандали перевершили самі себе, - зауважила Анна Назарець. - Пошкодили ілюмінацію на вертепі, понівечили фігурки мишей, а нова фотозона з ялинками на площі Героїв Майдану наполовину вже не світиться».

Ступінь пошкодження ілюмінації вивчали спеціалісти комунального підприємства «Міськсвітло».

«Вчора нам надійшло повідомлення про те, що хтось пошкодив гірлянду на інсталяції з вертепом, яка розташована на площі перед міською радою, - розповів керівник підприємства Дмитро Тоток. - На місце виїхали спеціалісти, які виявили, що ремонту ілюмінація не підлягає, оскільки зловмисники пошкодили блок керування - вирвали дроти».

Тоток також додав, що вандали, наносячи шкоду комунальному майну, і себе наразили на небезпеку, оскільки могли отримати ураження електричним струмом.

Крім того, пошкодили і цьогорічний символ року - фігурки мишей, виготовлені руками кропивницьких дітей на Станції юних техніків. Зловмисники проломили основу інсталяції, фігуркам відірвали голови, повідламували вуха.