У Свiтловодську скажена вiвчарка покусала трьох людей

Перегляди: 1617

У вiвчарки, яку утримували у приватному подвiр’ї в Хмельницькому мiкрорайонi Свiтловодська, виявили сказ.

Про це CBN поiнформували в мiськiй радi Свiтловодська.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Собака була вiдсутня вдома протягом трьох тижнiв. Коли повернулася, поводилася агресивно, покусала iншу домашню собаку. Господарi звернулися до фахiвця ветеринарної медицини. Лiкар виявив всi клiнiчнi ознаки сказу у собаки (слюнотеча, паралiч нижньої щелепи, неспокiйна поведiнка).

Вiвчарку не щепили проти сказу у 2019 роцi через агресивну поведiнку. Тварину взяли пiд нагляд, iншим тваринам у подвiр’ї (коту та собацi) провели вимушене щеплення проти сказу. Також провели дезiнфекцiйну обробку подвiр’я.

Згодом вiвчарка загинула. Органiзували вiдбiр патматерiалу та доставили його до регiональної лабораторiї Держпродспоживслужби.

Виявили, що собака покусала трьох людей та ослинила ще двох. Потраждалих доставили до Свiтловодської ЦРЛ, де їм провели антирабiчнi щеплення.

Враховуючи, що собака була вiдсутня вдома 21 день, точну iнформацiю щодо постраждалих вiд неї людей та тварин встановити не вдалося.