Кропивницький попрощався з Віктором Похиленком (ФОТО)

Перегляди: 6532

Кропивницький попрощався з видатною особистістю, людиною, завдяки зусиллям якої місто стали називати танцювальною столицею України, передає CBN.

В останній путь сьогодні, 13 січня, провели професора кафедри музичного мистецтва і хореографії Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка, народного артиста України Віктора Похиленка.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Попрощатися з відомим митцем, хореографом та педагогом прийшло кілька сотень кропивничан - учнів, колег, друзів, шанувальників його таланту.

Віктор Похиленко багато років був балетмейстером заслуженого ансамблю народного танцю України «Ятрань» та головним балетмейстером народного хореографічного ансамблю «Пролісок». Люди несли квіти і не стримували сліз. Проводили Віктора Похиленка оплесками, як символом поваги і вдячності за великий слід, який він залишив у житті тисяч людей.

«Університету і мистецькому факультету і кафедрі важко буде замінити його. Неможливо, я б навіть сказав. Таких людей небагато у нас в регіоні і взагалі в Україні, тому що він працював з дітьми, для дітей, і студенти його любили. Це дуже важливо», - зазначив ректор ЦДПУ імені Володимира Винниченка Олег Семенюк.

«Він був для нас як університетський батько. Це людина, яка ніколи не показувала сильно своїх емоцій, але ми завжди знали, що він нас дуже-дуже любить», - зізналася студентка мистецького факультету ЦДПУ Юлія Медяник.

Нагадаємо, Віктор Похиленко помер 9 січня.