Пiдозрюваних у загибелi людей на виробництвi вiдпустили пiд домашнiй арешт

Перегляди: 808

Кiровський районний суд Кропивницького розглянув клопотання слiдчого, погоджене з процесуальним прокурором, щодо обрання трьом пiдозрюваним у смертi працiвникiв на виробництвi запобiжного заходу у виглядi тримання пiд вартою.

Про це CBN поiнформували в прес-службi прокуратури Кiровоградщини.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Прокуратура наполягала на триманнi пiдозрюваних пiд вартою, однак суд постановив застосувати до всiх затриманих фiгурантiв резонансного кримiнального провадження домашнiй арешт.

На ухвалу готується апеляцiйна скарга, в якiй прокуратура наполягатиме на обраннi запобiжного заходу у виглядi тримання пiд вартою.

Нагадаємо, трагiчна подiя сталася 10 сiчня в обласному центрi. Полтавськi працiвники виконували вантажнi роботи на територiї фiрми «Кернел». При випробовуваннi залiзобетонних паль зламалася паля, яка при падiннi смертельно травмувала двох працiвникiв фiрми-пiдрядника 1967 та 1978 рокiв народження.

Затримали трьох осiб - директора пiдприємства, яке є замовником на проведення робiт та двох осiб пiдприємства, яке є фактичним виконавцем робiт. Усiм пiдозрюваним оголосили пiдозру за ч. 2 ст. 272 (порушення правил безпеки пiд час виконання робiт на виробництвi з пiдвищеною небезпекою, що спричинило загибель людей) Кримiнального кодексу.