У Кропивницькому відзначили героїв минулого футбольного року Кіровоградщини

Перегляди: 3333

Кіровоградська обласна Асоціація футболу вже вдруге провела нагородження футболістів, тренерів, президентів клубів, арбітрів, які особливо відзначилися за підсумками 2019 року, передає кореспондент CBN.

Вперше найкращих відзначали у актовому залі Кіровоградського колегіуму. Цього разу футбольна родина Кіровоградщини зібралася в залі для урочистостей готелю «Зірка». Претендентів на нагороди визначали самі представники футбольної спільноти, називаючи найкращих зі складів команд-суперниць.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Трійки лауреатів офіційно оголошувалися присутнім в залі, а їх фото можна було побачити на екрані, який був установлений на сцені. Імена та прізвища переможців проголошували видатні футбольні особистості Кіровоградщини легендарний голкіпер «Зірки» Валерій Музичук, заслужений тренер України Вадим Бондар, один із найповажніших наставників Кіровоградщини Вадим Даренко, асистент арбітра ФІФА Андрій Скрипка, дворазовий найкращий арбітр Української Прем’єр-Ліги Віктор Копієвський та голова КОАФ, голова Комітету з атестації футбольних клубів України УАФ Віктор Безсмертний.

За підсумками голосування найкращим гравцем чемпіонату Кіровоградської області з футболу сезону 2019 року у Вищій лізі став капітан володаря золотих нагород - кропивницької «Зірки» Олександр Кочура. До трійки номінантів увійшли Анже Патерне Зрохо з команди «Інгул-Агро-Ленд» (Березівка) та Олег Коломієц із ФК «Агротех» (Тишківка).

Серед футболістів Першої ліги переможцем став Сергій Литвин «Новатор» (Бобринець), який випередив у голосуванні Владислава Сінькевича із «Локомотива-СВТ» (Помічна) та Олександра Постільняка («Локомотив-Нива» (Знам’янка)).

Найкращим тренером 2019 року став наставник ФК «Новоукраїнка» Олександр Корінний, який визнав, що його поважні колеги Самір Гасанов (кропивницька «Зірка) та Сергій Собко («Інгул-Агро-Ленд») навіть більше заслуговували такої відзнаки.

Потрапив Олександр Корінний й до трійки кращих керівників клубів Вищої ліги. Але тут перемогу здобув віце-президент ФК «Зірка» Костянтин Волков. Третім номінантом був президент ФК «Інгул-Агро-Ленд» (Березівка) Микола Ніколаєв.

У Першій лізі найкращим тренером сезону став Микола Лапа із ФК «Локомотив-СВТ» (Помічна). Президент клубу з Помічної Олег Малуш також отримав найвищу нагороду.

Пам’ятні призи в цих номінаціях здобули наставники бобринецького «Новатора» Ігор Філіпенко та знам’янського «Локомотива-Ниви» Валерій Лень, а також керівники футбольних клубів «Локомотив-Нива» (Знам’янка) Сергій Філіпенко та ФК «Компаніївка» Олександр Маслюков.

Найкращим футзалістом 2019 року став Максим Скоров із кропивницького «Рятівника». Друге та третє місця посіли Максим Гедерим (кропивницький «Ельбрук» ) та Дмитро Пастернак із кропивницького «Енерго».

Наставник «Рятівника» Олег Твердоступ став найкращим серед тренерів із футзалу. Символічні срібло та бронза дісталися Ігорю Удоту з кропивницького «Фаворита» та Геннадію Іщенко з первозванівського «Інгулу».

Найкращим президентом футзального клубу вдруге поспіль став керівник ФК «Земельник» Олександр Дудко. Свої заслужені призи також отримали президенти кропивницьких «Арсенала» Сергій Портянко та «Фаворита» Валерій Бондаренко.

Найкращим юним гравцем 2019 року визнаний Нікіта Клочок із новоукраїнської ДЮСШ. Компанію переможцю в призовій трійці склали Артем Акименко з кропивницької «Зірки» та вихованець знам’янської ДЮСШ Данило Шалигін.

Найкращим тренером першості Кіровоградської області в 2019 році став Сергій Рудев (ДЮФК «Аметист» Олександрія), який виграв голосування в своїх кропивницьких колег Андрія Антонова (кропивницька «Зірка) та Володимира Терешонка (кропивницька КДЮСШ-2).

Керівник ДЮСШ «Аметист» (Олександрія) Ігор Костиря переміг серед керівників дитячо-юнацьких клубів, випередивши директорів кропивницької КДЮСШ-2 Вячеслава Гурського  та Володимира Кунделя з ДЮСШ Бобринця.

До трійки найкращих арбітрів 2019 року увійшли Денис Комар і Владислав Розіграй, а переміг серед представників футбольної Феміди Єгор Кевліч. Серед футзальних рефері не було рівних при опитуванні Ярославу Пилипенку. А заслужили бути відзначеними ще Віталій Дяденко та Олексій Коваленко. Також усі представники суддівського корпусу Кіровоградщини отримали нові комплекти форми.

Приз найкращого футбольного журналіста року другий рік поспіль отримав спортивний оглядач СВN Юрій Ілючек, який був ведучим цієї святкової церемонії.

Переможці отримали іменні настінні годинники з символікою КОАФ, а лауреати спеціальні подарунки. Усіх учасників свята у паузах між нагородженнями вітали своїми номерами юні артисти. Окремі призи вигравали переможці футбольно - гумористичної вікторини, яку протягом дійства проводили організатори.