У Кропивницькому дві бібліотеки носитимуть імена видатних земляків

Перегляди: 919

Виконавчий комітет міськради Кропивницького на сьогоднішньому засіданні підтримав проект рішення про надання імен відомих земляків двом бібліотекам, передає CBN.

Центральна міська бібліотека централізованої бібліотечної системи Кропивницького носитиме ім'я Володимира Панченка, а бібліотека-філії №6 - Леоніда Куценка.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Рішення повинні ухвалити на сесії міськради.

Нагадаємо, міський голова Кропивницького Андрій Райкович під час прощання з Почесним громадянином міста Володимиром Панченком, який відійшов у інший світ у жовтні минулого року, попросив депутатів дати ім'я письменника та літературознавця бібліотеці.

Леонід Куценко 25 років свого життя присвятив роботі в педуніверситеті імені Володимира Винниченка, де пройшов шлях від викладача кафедри української літератури до професора. Науковець відкрив широкому загалу ім’я одного з найкращих поетів української діаспори Євгена Маланюка, був дослідником творчості Дмитра Чижевського, Миколи Зерова, Миколи Куліша, Миколи Вороного, Юрія Дарагана, Леоніда Чернова (Малошийченка), Наталії Лівицької-Холодної, Гната Юри та інших.

Загинув у ДТП 22 грудня 2006 року.