У Кропивницькому хочуть визначити відповідальних за стан пам'ятників та інфодощок

Перегляди: 966

У Кропивницькому проведуть повну інвентаризацію та візуальне обстеження технічного стану пам'ятників, пам'ятних та інформаційних знаків, а також дощок, розташованих на території міста, передає CBN.

Для цього на сьогоднішньому засіданні міськвиконкому прийняли рішення про створення відповідної комісії, яку очолить начальник відділу з охорони культурної спадщини управління містобудування та архітектури Надія Лісняк.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За її словами, більша частина з пам'яток внесена у відповідні реєстри, менша поки туди не потрапила. Проте жоден пам'ятник, дошка чи інформаційний знак не мають балансоутримувача. Відповідно, виникають ускладнення, якщо вони потребуть відновлення чи ремонту. Наприклад, інформаційні стенди, які вісім років тому встановили в рамках проекту «Креативне місто».

«Більшість з них треба передати на баланс КП «Благоустрій». Але є такі об'єкти, наприклад, як пам'ятник воїнам-визволителям на території військової частини чи пам'ятник Винниченку перед педуніверситетом, які могли б взяти на себе відповідальність за їхнє утримання», - зазначила Надія Лісняк.

Інвентаризацію та візуальне обстеження технічного стану пам'ятників, пам'ятних та інформаційних знаків і дощок комісія повинна провести до 28 лютого.