У Кропивницькому визначили перевізників на два маршрути

Перегляди: 1067

У Кропивницькому вчора, 14 січня, відбувся конкурс з визначення перевізника на міських автобусних маршрутах загального користування, передає CBN з посиланням з прес-службу міськради.

Визначали, хто обслуговуватиме два маршрути - №130 «Центральний ринок - Катранівка» та №274 «Площа Богдана Хмельницького - сел. Нове».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Заявки подали три підприємства: ТОВ «Кіровоград-Євро-Транс» та ПП «Автобаз-Кіровоград» на 130-й маршрут, і ФОП Баркар С. М - на 274-й.

Комісія не допустила до участі в конкурсі «Автобаз-Кіровоград» через відсутність достатньої кількості машин для обслуговування заявленого маршруту.

Інші два підприємства-перевізники допустили до участі у конкурсі та визнали переможцями на відповідних маршрутах, де вони працюватимуть наступні п'ять років.

Серед умов конкурсу є встановлення GPS-навігаторів, за допомогою яких управління транспорту контролюватиме виконання вимог щодо якості обслуговування пасажирів.

Нагадаємо, що у травні 2018 року колишній начальник управління транспорту, а нині заступник міського голови Олександр Вергун обіцяв, що у червні-липні кропивничани отримають можливість дізнаватися, де саме зараз знаходяться авто на міських маршрутах, скільки їх і, відповідно, порахувати час прибуття.

Вже тоді системою пошуку EasyWay користувалися кропивничани, що їздять у тролейбусах і автобусах.

Що ж до маршруток у додатку можна лише побачити схему руху, дізнатися інформацію про відстань, інтервал, ціну, робочі дні та години, контакти компанії, яка маршрут обслуговує. Інформація про кількість маршруток та їх відстежування за допомогою GPS-трекера відсутні.

У жовтні минулого року CBN направив керівнику управління розвитку транспорту і зв’язку Віктору Житкіну чотири запитання, в тому числі і про стеження за маршрутками онлайн. Відповідей журналісти так і не отримали.