У Кропивницькому розгорівся скандал через вирубані дерева біля «Гідросили»

Перегляди: 2041

Керівник громадської організації «Озеленення Кропивницький» Надія Паливода стверджує, що завод «Гідросила» незаконно зрубав дерева біля своєї будівлі, передає кореспондент CBN.

За словами жінки, про ситуацію їй повідомили місцеві жителі, які стверджують, що дерев було декілька десятків. Біля «Гідросили» росли берези та липи.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Раніше тут була широка алея листяних дерев. Про те, що вони збираються пиляти ці дерева не знала навіть міська рада. Це промислове підприємство, а згідно з нормами будь-яке промислове підприємство повинно бути по периметру обгороджене смугою зелених насаджень», – розповідає Надія Паливода.

На підприємстві зазначили, що дерева прибрали через благоустрій території і всі необхідні документи для цього в них є. За словами голови профкому єдиної профорганізації «Гідросила» Сергія Олійника, зовсім скоро на цьому місця будуть нові дерева.

«В цьому році компанії "Гідросила" виповнюється 90 років, тому зараз у нас проходить благоустрій території, адже ми готуємося до цієї події. На місці старих дерев, які були висаджені ще в радянські часи ми плануємо посадити більше 50 молодих дерев», – зазначив Сергій Олійник.

Вже до кінця серпня на підприємстві планують висадити нові саджанці.