Програма медгарантій запрацює з 1 квітня: які послуги будуть безкоштовними для жителів Кіровоградщини

Перегляди: 2278

Програма медичних гарантій у повному обсязі запрацює в Україні з 1 квітня.

Які послуги для жителів Кіровоградщини будуть безкоштовними, кореспонденту CBN розповіли в департаменті охорони здоров’я облдержадміністрації.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Програма медичних гарантій -це перелік медпослуг, які пацієнт зможе гарантовано отримати безоплатно. Серед цього списку виділили п’ять пріоритетних послуг, які Національна служба здоров'я оплатить за підвищеним тарифом.

Пріоритетними виділили стани і захворювання, смертність від яких найбільше впливає на тривалість і якість життя українців.

«П’ять пакетів у себе включають: інсульти – лікування інсультних хворих, лікування інфарктних хворих, лікування неонатологічних пацієнтів – маленьких до року, пологи як фізіологічні, так і патологічні, обстеження онкологічних хворих у вигляді конкретних обстежень на виявлення пухлин», - пояснив директор департаменту охорони здоров’я Олег Рибальченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Керівник обласного управління охорони здоров’я розповів, на які новації пацієнтам слід очікувати у цьому році