У Кропивницькому презентували книгу про рекламу в місті 100 років тому

Перегляди: 1253

В обласній науковій бібліотеці імені Чижевського сьогодні, 17 січня, презентували книгу «Коли реклама мала власні імена. Нариси з історії Єлисаветградської реклами».

Над нею працювали краєзнавці Володимир Поліщук та Сергій Невесьолов, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Автори, використовуючи документи, які зберігаються у державному архіві області, дослідили, якою була реклама у Єлисаветграді до 1917 року.

Сто років тому половина газетної площі була віддана під рекламу. Її ставили і на першу сторінку, за рахунок чого видання й існувало. Як зазначив Володимир Поліщук, його вразила чесність єлисаветградців: люди давали об'яву в газету, навіть коли знаходили сім копійок.

«Що ж до рівня рекламного менеджменту на великих підприємствах, то, на мою думку, і сьогоднішнім рекламістам було б чому повчитися у колег з заводу Ельворті», - зізнався краєзнавець.

Дослідники зазначили, що у той час більшість підприємств і фірм носили імена своїх власників, що і відображалося у рекламі.