Кропивничани здобули золото та бронзу на міжнародному Меморіалі Дем’янюка

Перегляди: 1697

Сьогодні, 18 січня, у Львові проходив 21 турнір зі стрибків у висоту Меморіал Дем’янюка.

Про це кореспонденту CBN повідомив тренер наших стрибунів Геннадій Здітовецький.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Змагання мали міжнародний статус. Тут були встановлені високі результати. Перемогу серед 16 учасників - чоловіків відсвяткував кропивничанин Олег Дорощук.

Спортсмен, разом із Дмитром Нікітіним із Бердичева, підкорили 220 см. Потім обидва не змогли стрибнути на 223 см. За регламентом претендентам на перемогу були призначені додаткові спроби на висоті 221 см. Дмитро Нікітін не зміг подолати планку, а ось учень Геннадія Здітовецького з цим завданням впорався. Результат 221 см – це абсолютно найкраще досягнення в кар’єрі бронзового призера юнацької Олімпіади та срібного призера юніорського чемпіонату Європи. До цього Олег Дорощук мав результат 219 см на відкритому повітрі та 218 см – в залі.

Бронзу зі стрибком на 215 см здобув ще один кропивничанин, учасник Олімпіади в Ріо-де- Жанейро Дмитро Яковенко.

На Меморіалі Дем'янюка у Львові у жінок не мала собі рівних Ярослава Магучіх. 2,01 - висота, яка принесла срібній призерці чемпіонату світу 2019 року перше місце, є кращим результатом сезону в світі, новим світовим рекордом U-20 у приміщенні, повторенням рекорду України у приміщенні та рекордом турніру.