Через аномально теплу зиму на Кіровоградщині прокинулися кліщі

Перегляди: 3687

Через аномальні погодні умови кліщі прокинулися взимку.

Про це CBN поінформували в обласній Держпродспоживслужбі.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Завдяки теплій і м’якій погоді актуальними зараз стають захворювання, що зазвичай не притаманні зимовому періоду, зокрема ті, які переносять кліщі. Найбільш вразливими до них є собаки», - повідомили в прес-службі.

Від укусу кліща собака може захворіти на піроплазмоз та бореліоз, прокоментувала CBN молодший спеціаліст ветеринарної клініки в Кропивницькому Уляна Волобоєва.

«У нас цього року аномально тепла зима. Для кліщів ця температура абсолютно прийнятна, щоб почати нападати на наших тварин. Так як кліщі переносять найпростіших паразитів – бабезіос, у народі – піроплазмоз, це є дуже небезпечним для наших тварин», - розповіла вона.

Минулого року в клініку звернулися господарі лише одної тварини. Цьогоріч таких випадків більше.

«За цей короткий період у нас було п’ять пацієнтів з гострою формою піроплазмозу. Це через те, що люди вирішили, що взимку не треба їх обробляти. А це дуже важливо – тварин треба оброблювати кожен рік і кожен місяць», - зауважила Уляна Волобоєва.