Депутат розказав про бунт у кропивницькому СІЗО: били так, що організми не витримували

Перегляди: 3309

Депутат Кіровоградської обласної ради Ярослав Бублик розповів про тортури у кропивницькому СІЗО, де сам перебував.

Франмент інтерв’ю з Бубликом на YouTube-каналі «Свободний» продемонстрували під час прес-конференції ГО «Альянс української єдності», передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Закидали шумосвітлові гранати, заливали щось схоже на газ - ну, прямо в "кормушки". Деякі люди стояли на продолі, по них почали стріляти з помпових рушниць і почали просто забивати, і люди кричали. Почали стукати кийками по щитах, щоб не було чути, як хтось кричить», - сказав Ярослав Бублик.

Він також зазначив, що арештантів били так, що «організми не витримували»: «Їх просто забили, там, образно кажучи, живих нікого фізично не залишилося. Тобто їх побили так, що вони не могли прийти в себе. <...> Вони були у крові, в сечі - там просто забивали так людей, що організми не витримували».

Нагадаємо, Ярослава Бублика обвинувачують у шахрайстві у великих розмірах. За версією слідства, він позичав у заможних людей кошти і не повертав. Нині він перебуває під домашнім арештом.

17 грудня один із арештантів побив у СІЗО жінку-психолога та закликав до непокори інших. Під час придушення бунту група швидкого реагування застосувала до ув’язнених спецзасоби. Тілесні ушкодження отримали понад 80 людей. Для стабілізації ситуації у слідчому ізоляторі запровадили особливий режим, який скасували 16 січня.