Кропивничан просять складати ялинки біля контейнерів, а не кидати їх у баки

Перегляди: 850

Нині ялинки є практично на кожному сміттєвому майданчику в Кропивницькому, передає кореспондент CBN.

Звідти дерева на полігон заберуть спеціалісти компанії «Екостайл», що займається вивезенням сміття у Кропивницькому. Представник компанії Андрій Коренчук розповів, що в місті поки не змогли налагодити переробку новорічних дерев, тож утилізують ялинки на сміттєвому полігоні. Разом з тим закликає містян залишати дерева біля контейнера і не кидати їх у сміттєві баки.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Ми разом із комунальними підприємствами і з ЖЕО будемо вивозити ялинки на міське сміттєзвалище, де будемо їх приймати безкоштовно. Якщо є можливість, можна привезти самостійно. Законодавством питання зелених відходів не врегульовано. Це питання має увійти в схему санітарної очистки, яку мають розробити цьогоріч. У нас є окрема карта складування для органічних відходів, там ялинки просто-на-просто перегнивають і в подальшому не завдають шкоди навколишньому середовищу», - сказав він.

Тим часом сьогодні, 20 січня, міський голова Кропивницького Андрій Райкович поставив завдання головному управлінню житлово-комунального господарства організувати переробку новорічних дерев на тирсу.