Прем’єр-міністр заявив, що у Кропивницькому подешевшало тепло

Перегляди: 1205

Прем’єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що у 124 містах України, в тому числі - у Кропивницькому, подешевшало централізоване теплопостачання.

Про це він написав у Telegram.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«До урядової ініціативи долучились вже 16 обласних центрів: Вінниця, Луцьк, Дніпро, Житомир, Запоріжжя, Кропивницький, Львів, Одеса, Рівне, Тернопіль, Харків, Херсон, Івано-Франківськ, Хмельницький, Чернігів, Київ», - ідеться в дописі.

Прем’єр-міністр наголосив, що «це стало можливим, тому що ціни на газ на ринку знизилися. А уряд надав місцевій владі механізм, щоб зробити ці корегування в платіжках».

Як повідомляє прес-служба міськради Кропивницького, міський голова Андрій Райкович під час традиційної щопонеділкової апаратної наради сьогодні, 20 січня, закликав містян вчасно і у повному обсязі здійснювати оплату отриманих комунальних послуг.

«Містяни заборгували вже десятки мільйонів гривень! Я розумію: свята, Новий рік, вечірники. Але для КП “Теплоенергетик” ніхто не відтерміновував платежі за енергоносії: підприємство газ купує! Це товар – він як хліб, як молоко, як пальне. Ніхто його ані в борг, ані в кредит не дасть, - сказав він. - Добре, що сьогодні немає великих морозів. Але це зима! Вона може бути непередбаченою, і місця для маніпуляцій і шантажу тут немає. Тому гасити борги необхідно негайно! Комунальники не мають можливість, як енергетики, поадресно відключати квартири від теплопостачання. У даному випадку діє принцип колективної відповідальності всього будинку, а деякі люди дозволяють собі зловживати колективною довірою. Але міська рада не має можливості використати усі кошти бюджету на дотацію КП "Теплоенергетик"».

Завдання міського голови управляючим компаніям буде актуальним до кінця опалювального сезону: оголошення, списки з квартирами і сумами боргу вивісити на кожному під’їзді. Від засобів масової інформації Андрій Райкович теж попросив підтримки у проведенні активної роз’яснювальної роботи з населенням.