Сам на сам із бідою: житель Вільшанки потребує допомоги небайдужих

Перегляди: 3119

Чорна смуга у його житті почалася минулого літа. Тоді 29-річний Дмитро Драндалуш з Вільшанки втратив єдину рідну людину. Через тяжку хворобу померла його мама. Втім, біда, як кажуть, сама не ходить. Пораючись по господарству, чоловік впав і зламав ногу. Наразі потребує заміни кульшового суглоба. Вартість операції – 120 тисяч гривень. Свою історію Дмитро розповів CBN.

Близько двох місяців Дмитро Драндалуш живе в обласному центрі соціально-психологічної допомоги. Потрапив сюди через безвихідь – травма завадила запастися дровами на зиму, - пояснює чоловік: «Думав, що забій чи зв’язки потягнув, а воно з кожним днем все гірше і гірше. І боляче, і незручно, і тяжко мені спати, я не сплю нормально. Те саме – піти у душ, чи речі випрати».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Найбільше за все Дмитро мріє бути здоровим. Після операції планує влаштуватися на роботу і створити сім’ю.

«Почну по-новому жити. Я хочу займатися спортом, чогось домогтися у своєму житті», - каже він.

Долею Дмитра перейнялися у соціальному центрі та оголосили збір коштів. Кажуть, чоловік добрий і роботящий. Однак, окрім соцпрацівників, підтримати його нікому.

«Постійно нам допомагає. Якщо, наприклад, треба носити відсів, я йому кажу: "Діма, не бери, тобі ж важко". Він: "Ні, я повинен допомогти вам", тоді бере насипає той відсів – хлопці носять», - розповідає соцпедагог обласного центру соціально-психологічної допомоги Юлія Бершадська.

Поставити Дмитра на ноги погодилися миколаївські лікарі. У чоловіка є всі шанси на одужання.

«Дмитро обстежувався у лікаря Миколаївської обласної лікарні Алєксєєва Миколи Івановича. За його рекомендацією, Дмитрові потрібна операція – заміна кульшового суглоба, яка коштує 120 тисяч. Якщо операцію не зробити – це просто інвалідність до кінця життя. Суглоба там повністю вже немає, одна, простими словами, залишилася каша», - говорить соціальний педагог.

Дмитро Драндалуш сподівається на допомогу небайдужих. Добро обіцяє повернути сторицею: «Якщо буде все добре в мене, якщо матиму можливість таку, я буду допомагати так само людям».

Реквізити для допомоги Дмитрові:

Філія - Кіровоградське обласне управління АТ «Ощадбанк».

Номер картки: 4790 8200 1633 1289.

Картковий рахунок №UA 663234750000026208000208692.

МФО 323475.

Код отримувача 3308505976.

Отримувач: Драндалуш Дмитро Олександрович.

Призначення платежу: благодійна пожертва.