Сергій Осінський: «Клієнти будуть платити за розподіл газу безпосередньо постачальнику цієї послуги - "Кіровоградгазу"»

Перегляди: 4506

Олена Нікітіна

Наприкінці минулого року в керівництві ВАТ «Кіровоградгаз» відбулися зміни: на посаду голови правління був призначений Сергій Осінський. Виходець з Олександрії, в недавньому минулому - заступник голови Кіровоградської ОДА. Початок його роботи співпав зі змінами на ринку газу – розділенням платіжок за газ.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Про ситуацію в «Кіровоградгазі», а також про зміни в оплаті за газ читайте далі.

- Сергію Олександровичу, розкажіть про те, як зараз ідуть справи в «Кіровоградгазі».

- Сьогодні в штаті понад 1400 осіб. На жаль, умови праці деяких співробітників залишаються на рівні минулого століття. Попереду багато роботи щодо змін, оновлення. Нещодавно були куплені чотири мікроавтобуси, які будуть обладнані за всіма вимогами. І техніку, і людей «Кіровоградгазу» на вулицях повинні впізнавати. І не повинні боятися впускати в будинок наших співробітників. Планів багато, і ми будемо їх реалізовувати.

Я прийшов у згуртований, дієвий, стабільний колектив. Люди працюють десятиліттями, і це мене тішить. На даному етапі я знайомлюся з колективом, продовжую зміни, які були розпочаті ще до початку моєї роботи в компанії.

- Ваше призначення збіглося з нововведеннями в газовій сфері - з січня споживачі будуть окремо платити за розподіл газу. У вас вже є розуміння, як це впровадити?

- У зв'язку з тим, що НКРЕ КП внесла зміни в Кодекс газорозподільних мереж в частині зміни методики розрахунку тарифу і затвердила тариф для «Кіровоградгазу», з'явилася можливість виконати відповідний пункт Типового договору розподілу природного газу і розділити платежі за газ і за його доставку. Тепер клієнти будуть платити за розподіл газу безпосередньо постачальнику цієї послуги - «Кіровоградгазу».

- Яка буде сума?

- Для кожного абонента вона розраховується індивідуально й автоматично. До уваги береться обсяг газу, що був використаний протягом минулого «газового року» - з 1 жовтня 2018 року до 30 вересня 2019 року, - і ділиться на 12 рівних частин. У першому півріччі ця одна дванадцята множиться на тариф - 1,02 гривні.

Для зручності розрахунків ми відкриваємо свій абонвідділ на Пашутінській, який буде обладнаний за останнім словом техніки. Там будуть десять операторів, термінали для оплати.

Є ще такий важливий момент: оскільки наш тариф фіксований на перше півріччя, заплатити можна буде відразу за шість місяців. І таким споживачам ми не будемо надсилати платіжки до 1 липня, коли тариф буде змінено. Тобто люди не будуть плутатися, за що і куди платити. За великим рахунком, можна платити двічі на рік.

Упевнений, що дуже швидко всі зрозуміють нововведення і звикнуть до них.