Малому бізнесу Кропивницького пропонують програми здешевлення кредитів

Перегляди: 858

Представникам малого бізнесу Крокивницького пропонують скористатися трьома програмами здешевлення кредитів.

Про них на прес-конференції сьогодні, 21 січня, розповіла начальник департаменту з питань економічного розвитку Маріанна Морква, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

З 1 лютого в Україні запрацює урядова програма, ініційована президентом та прем'єр-міністром, з підтримки мікро- та малого підприємництва «Доступні кредити». Вона пропонує підприємцям на придбання нових чи модернізацію наявних основних засобів до 1,5 мільйона кредитних гривень під 5-9 відсотків, які потрібно буде повернути протягом п'яти років.

Учасником програми можуть стати юридичні особи або ФОП - бізнесмени-новачки або ж ті, чия річна виручка сягає до 50 мільйонів гривень. Їм треба мати бізнес-план та 20 відсотків від суми кредиту.

Водночас у Кропивницькому вже четвертий рік працює програма підтримки підприємництва. В її рамках надається безповоротна фінансова допомога на реалізацію інвестпроектів. Кошти йдуть з міського бюджету та регіонального фонду розвитку підприємництва при облдержадміністрації.

Підприємці можуть скористатися ще одним інструментом підтримки - отримати відшкодування відсотків по вже сплаченому кредиту, взятому для реалізації інвестпроекту. Відшкодування може становити до 50 відсотків.