Фотомитець показав зовсім інший Кропивницький (ФОТО)

Перегляди: 1203

У відділі мистецтв обласної наукової бібліотеки імені Чижевського в обласному центрі відкрилася фотовиставка відомого кропивницького фотомитця Олександра Майорова, передає кореспондент CBN.

Глядач може побачити 21 світлину з двох проектів, над якими автор працював минулого року - «Різні» та «Інше місто».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Портретним проектом «Різні», за словами Олександра Майорова, він мав бажання показати, наскільки всі ми різні, живі, справжні і те, «що в кожного можна вдивлятися і щось шукати».

Другим проектом автор дає нам змогу по-іншому побачити те, що нас оточує кожного дня і що ми майже не помічаємо.

Олександр Майоров зізнається, що не знімати не може, вперед його штовхає потреба, нехай і егоїстична, відображати те, що він бачить, так, як він бачить.

«Неймовірно талановитий фотохудожник. Кожна його світлина передає емоції та відображає настрій. Майстер неординарно підходить до зйомки, що робить його роботи виразними і багатогранними. Кожна з фотографій - це окремий всесвіт зі своєю легендою. Фотохудожник вміє вловити глибинну сутність людини. А як сміливо він перевертає вулицю догори ногами! Олександр - зухвалий художник. Він не боїться бути незрозумілим», - зазначила заввідділом мистецтв Світлана Ушакова.

Олександр Майоров лише кілька років бере участь у різноманітних конкурсах, та вже є дипломантом національних та міжнародних конкурсів. Так, за підсумками міжнародного конкурсу 35AWARDS - 2018, у якому брали участь більш ніж 100 тисяч фотографів, Олександр Майоров увійшов у топ 100 фотографів України та топ 50 у номінації «Репортаж та стріт-фото». Участь у конкурсах він називає своєрідною перевіркою правильності обраного шляху.

У якості волонтера Олександр знімав для проекту Ukrainer, а також є фотографом та оператором проекту «Баба Єлька» та підтримує місцеві соціальні, спортивні та мистецькі проекти.

Фото Григорія Зуба, CBN