У Кропивницькому старенька живе у згорілій квартирі і їсть руками з каструлі (ФОТО)

Перегляди: 2454

95-літня Мальвіна Яковлева живе в згорілій квартирі з сином-алкоголіком. Те, в якому стані знаходиться жінка, вразило навіть волонтерів з Дому Милосердя, передає CBN.

Як розповів на своїй сторінці у Facebook керівник організації Володимир Лєбєдєв, у квартирі, де мешкає старенька, 8 січня сталася пожежа. Жінку відвезли в лікарню, але вона, як пише Володимир, «по незрозумілим для нас причинам» опинилася в їхньому притулку. Літня людина не може ходити, самостійно їсти та ходити в туалет.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Волонтери знайшли родичку бабусі, яка пообіцяла подбати про стареньку, проте жінка знову опинилася в згорілій квартирі разом з сином-алкоголіком.

12 січня волонтери привезли продукти та речі. Син обіцяв подбати про матір, але вчора, коли волонтери знову завітали, побачили, що старенька і надалі знаходиться в нелюдських умовах.

«Просто немає слів... Викликали поліцію, швидку. Виявляється, ніхто нічого не робив. Було на годиннику 16:30, і на запитання «що їла мама сьогодні?» син відповів: «Нічого», давши зрозуміти, що він тільки встав, у неї є каструля на підлозі, де є каша. Те, що вона кашу їсть рукою, - це взагалі окрема розмова. Ми дали їй пити. За пару хвилин випила чотири чашки води. Це не жарти і не вигадки, це зафіксувала поліція. Син ходив п'яний і давав зрозуміти, що у нього все добре», - написав Володимир Лєбєдєв.

За словами директора Кропивницького міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Олега Краснокутського, родичам старенької потрібно звернутися до відповідного територіального центру соціального обслуговування населення управління соцзахисту та написати заяву на направлення жінки у геріатричний інтернат.

Фото Володимира Лєбєдєва