Мерія Кропивницького за грантові гроші хоче створити туристичний веб-портал

Перегляди: 1281

Кропивницький знову взяв участь у конкурсі проектів на отримання гранту Українського культурного фонду, передає CBN.

Як розповів заступник міського голови Андрій Паливода під час презентації програми розвитку туристичної галузі Кропивницького на 2020-2023 роки, одним з ключових заходів програми є створення сучасного туристичного веб-порталу.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Розробити його запросили кропивницьку IT-компанію ONIX-System.

За словами менеджера з проектів Марини Пемахової, компанія зазвичай працює з замовниками з Японії, Німеччини, Франції, Великобританії, Саудівської Аравії, але залюбки співпрацює і з місцевим самоврядуванням.

Так, саме ONIX-System створила сайт зі старими та новими назвами вулиць міста. Розробники компанії взяли участь у першому мiському хакатоні Smart Krop та створили сервіс Health Services, який підказуватиме кропивничанам адреси закладів охорони здоров’я, яке в них діагностичне обладнання та перелік послуг.

«До нас звернулося управління культури і туризму з пропозицією підготувати проект для подання в Український культурний фонд. Дуже приємно, що нам довіряють. Хлопці дуже зраділи, адже це можливість зробити щось корисне для рідного міста», - розповіла Марина Пемахова.

На сайті можна буде дізнатися про туристичні об'єкти міста, готелі та мотелі, кафе та ресторани, про культурні заходи. Саіт міститиме путівники містом, можна дістатися до Кропивницького з інших куточків країни та іншу цікаву для туристів інформацію.

Інформація про проходження технічного відбіру в рамках конкурсної програми УКФ стане відомою на початку лютого. Проте у міськраді запевняють, що проект реалізуватимуть у будь-якому випадку.