В уряді підрахували кількість наявного населення Кіровоградщини

Перегляди: 3271

Наявне населення Кіровоградщині становить 826,8 тисячі людей, повідомляє CBN з посиланням на Telegram-канал міністра Кабінету міністрів Дмитра Дубілета.

На момент підрахунку - 1 грудня 2019 року - в області проживали 381 тисяча чоловіків та 445,8 тисячі жінок.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

В цілому в рамках проекту «Оцінка чисельності наявного населення України» експерти підрахували, що наявне населення країни складає 37 мільйонів 289 тисяч людей.

Наявне населення - люди, які на момент перепису перебувають на певній території, в тому числі проживають тимчасово.

Як розповів Дмитро Дубілет, оцінку проводили на всій території України, крім непідконтрольних територій А Крим, Донецької та Луганської областей, протягом трьох місяців. Для держави ця робота не коштувала жодних додаткових грошей.

Оцінку здійснювали трьома методами, які дали приблизно однаковий результат з різницею 2,86%.

Перший метод включав дані мобільних операторів та реєстрів, а також соцопитування. За другим використовували дані Пенсійного фонду та екстраполяцію через статево-вікову структуру на основі даних Держстату та держреєстрів. Третій метод - реєстровий - передбачав використання знеособлених даних з державного реєстру фізосіб (включаючи тих, хто відмовився від ІПН).

«Потім ми почистили базу за ознакою отримання будь-якого доходу, пенсій, соціальних виплат, субсидій, а також доповнили оформленням закордонних паспортів. Потім врахували дані з народжуваності / смертності, а також еміграції та іміграції», - написав Дубілет.

Він додав, що остаточне рішення щодо проведення традиційного перепису населення влада ще не прийняла.

«Особисто я вважаю, що проводити перепис населення не потрібно. Це неточний метод, який до того ж коштує колосальних грошей. Крім того, протягом 1-2 років ми приведемо до ладу наші електронні реєстри і з цього моменту зможемо щодня отримувати точні дані про населення. Будь-яку іншу інформацію, якщо вона необхідна, потрібно отримувати не через перепис, а окремими дослідженнями, які обійдуться державі набагато дешевше», - резюмував міністр.